Elaboració
Risotto de bolets i gambes , un plat tradicional de la cuina italiana. El risotto és un plat d’arròs cremós amb moltes variants, ja que es pot preparar amb diferents ingredients. Això no obstant, si hi ha alguna cosa que no pot faltar perquè es pugui considerar un risotto és el formatge parmesà, ingredient encarregat de proporcionar aquesta textura tan cremosa i sabor tan peculiar. En definitiva aquesta és una recepta que ofereix una combinació perfecta d’ingredients.
- Poseu una cassola a foc mitjà amb una mica d’oli. Un cop calent, saltegem els bolets i, quan estiguin fets, afegim les gambes pelades . Els fem una volta, traiem i reservem.
- A la mateixa cassola, afegim una mica més d’oli i escalfem la ceba fins que es dauri una mica. Sens dubte, aquest ingredient aportarà molt de sabor a aquesta recepta d’arròs amb bolets i gambes.
- Quan estigui la ceba, incorporem l’arròs i ho remenem uns minuts.
- Hi afegim el vi , deixem un parell de minuts perquè s’evapori l’alcohol i seguim remenant. Escalfem el brou i, tot seguit, ho anem afegint per cassons o gots, remenant sense parar. Per fer el risotto de bolets i gambes perfecte, és important que anem afegint brou a mesura que es vagi consumint, fins que l’arròs estigui llest. En general, això sol trigar uns 20 minuts.
- 5 minuts abans, quan vegem que queda poc a l’arròs, incorporem els bolets i les gambes , remenem, tastem i afegim una mica de sal si cal.
- Quan vegem que l’arròs està fet però sencer, afegim la mantega a temperatura ambient tallada a trossos, remenem i afegim el formatge parmesà acabat de ratllar . Remenem fins que quedi ben cremós l’arròs amb bolets i gambes.
- Provem de sal i de formatge per si volguéssim posar-hi una mica més. Apaguem, deixem reposar un parell de minuts i servim.
- A punt! Aquesta recepta de risotto de gambes amb bolets és espectacular. Tot i que resulta una mica laboriosa perquè requereix de la nostra atenció en tot moment, no és gens complicada i el resultat val pena. Podem acompanyar el plat amb una amanida de tomàquet, mozzarella i orenga , típica també de la gastronomia italiana.